24 de juliol 2009

El got mig ple: algunes petites bones notícies

Algunes de les persones que em coneixen saben i em diuen sempre que tinc tendència a ser optimista. Potser sí, però és que crec que les coses sempre s'han de mirar des del got mig ple, és l'única manera de poder avançar, a banda que el bon humor és molt bo per a la salut, i sobretot per ajudar a superar les situacions difícils.

Aquesta setmana s'han anat produint algunes petites bones notícies que ens fan pensar que la feina que anem fent dia a dia, aquesta feina política que no es veu, dóna els seus resultats. De fet, són molt benvingudes sobretot en uns moments on estem plenament ocupats en fer accions que ajudin a tirar endavant en un context de conjuntura econòmica gens favorable i molt dur pels ciutadans i les ciutadanes de Sabadell, de Catalunya, i d'arreu. Són aquestes:
  1. Ahir vam saber de l'aprovació del pla de barris, per als barris del sud de la ciutat de Sabadell. Fa uns mesos l'equip de pla de barris, el tinent d'alcalde d'urbanisme, la regidora del districte, l'Alcalde i les entitats d'aquests barris vam fer el procés per presentar la candidatura. Ahir vam saber que se'ns ha concedit. Als barris de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes, amb una inversió de 10,82 MEUR. El projecte preveu urbanitzar els quatre eixos principals de l’àrea; crear zones verdes a Les Termes i Campoamor; facilitar la instal·lació d’ascensors; ampliar el Centre Cívic Creu de Barberà; posar en marxa un aula d’eficiència energètica i noves tecnologies, i desenvolupar programes socials destinats a la cohesió social.
  2. En segon lloc ahir a la tarda ens comunicaven l'acord entre el comitè d'empresa d'Estampacions Sabadell, SA Palau, i l'empresa. El dia 17 de juliol vam rebre al Parlament una delegació del comitè d'empresa que demanaven la nostra mediació, i així ho vam fer. També els vam rebre amb l'Alcalde de Sabadell, que va activar tots els mecanismes per demanar també la mediació del departament de treball. El resultat ha arribat: l'empresa ha retirat l'ERO, i es replanteja el pla social que ha d'apuntar el futur. Esperem que tot continuï per bon camí.
  3. Avui mateix hem conegut les dades de la darrera Enquesta de Població Activa, que ens diu que a Catalunya ha baixat lleugerament l'atur (en 20.300 persones). A Sabadell el darrer mes ens diu que l'atur registrat ha baixat en 605 persones. Encara hi ha moltíssimes persones en atur, però ja n'hi ha algunes que han trobat feina! Des del Vapor Llonch hem treballat fermament per ajudar-les!
  4. I la darrera notícia l'hem sabut avui, la publicació de l'Índex de transparència 2009 on l'Ajuntament de Sabadell se situa entre els 10 més transparents de l'Estat. A la nota anterior en faig els comentaris.

Esperem continuar donant petites bones notícies! Les dolentes segur que ja les coneixeu.